Go Back   Czech Arcade Forums > Hlavní > Obecná diskuze
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08.03.2010, 01:28   #1
VR-Fist
Administrator

VR-Fist's Avatar

Send a message via MSN to VR-Fist
Default Admin's Blog: Březen 2010

Mám po dlouhé době nějaký čas a napadlo mě, že bych se mohl vyjádřit k tomu, jak nám to šlape v Praze, jak to na mě působí jinde a ke stavu komunity jako celku z pozice admina webu.

A priori je mi jasné, že už zítra může být situace úplně jiná. Pamatuji si dobu kolem vydání Tekkenu 6, to byl megahype a konání turnaje hned o 14 dní později tomu jen nahrálo. Rychle po něm se však ukázalo, že je tu další velmi kvalitní hra, která nás v Česku baví - Street Fighter 4. Po akci v létě 2009 totiž nebylo příliš motivace hrát a demotivování nízkým počtem hráčů jsme se více soustředili na nový Tekken.

V něm proběhl na podzim turnaj a mnoho z nás jej přestalo takřka vzápětí hrát. V Praze se hlavně J-kob soustředil na SF4, který hraje aktivně dodnes, společně s AjKem, novou tváří prkem a samozřejmě týmem ze Štětí. Oproti tomu Tekken taky není zcela mrtvý, ale snad každý k němu přistupuje skepticky. I Sleps už dal najevo chuť se na to vykašlat. V Bohnicích trochu žije a ve Štětí to, alespoň podle posledních informací, také úplně nevzdali. Bohužel nikoho z těchto hráčů nepovažuji v oblasti Tekkenu za opravdu seriózní (pravidelné tréninky, seance minimálně 1x týdně)

Ve světě je obecně také úpadek, alespoň v Evropě. Mezi těmi, kteří hrají, jednoznačně kraluje francouzský Genius, který v Tekkenu drtí hráče z Evropy i USA. Street Fighter je klasicky hrou v rukou zejména Američanů, Japonců a Korejců. v Evropě však najdeme kvalitní hráče a perfektně zpracovaný online mód (narozdíl od Tekkenu) umožnuje trénink na evropské úrovni.

Volition 4 je poslední turnaj, který organizuji. Aby to byl alespoň malý úspěch, snažím se oslovit zejména nové hráče a zároveň zajistit, aby současné známé tváře měly také motivaci dorazit.

Osobně vidím budoucnost v SF4, zejména, když zanedlouho vychází Super SF4. Přecházím zpět z korejské páky na japonskou, která mi s bat-topem vyhovuje. Kombinace komfortu tzv. "dildo" tvaru (tvar baseballové pálky) a přesnosti japonské páky mi dává to, co potřebuju.

A co vy? Co hrajete a jak hodnotíte komunitní vývoj?
Old 08.03.2010, 06:45   #2
Cabelo
Senior Member

Cabelo's Avatar

Send a message via ICQ to Cabelo Send a message via MSN to Cabelo

Z me strany: Pokud hrat nejakou bojovku, tak jedine Tekken.
Ted ale zustva otazka. Ma smysl nejakou bojovku vubec hrat??
Old 08.03.2010, 12:19   #3
J-KOB
Senior Member

J-KOB's Avatar

Send a message via Skype™ to J-KOB

Ja urcite hraju SF IV a budu, protoze je to muj velky konicek. Hraju na japonske pace uz asi tri mesice, madcatz me vyhovuje po vsech strankach.
Tekken jsem videl na poslednim turnaji v SF IV a opet me koukani na nej nejak nenadchlo, ba naopak. Takze je za sebe muzu rict, ze me srdce patri SF a budu v teto bojovce pokracovat...SSFIV ftw !
Old 08.03.2010, 13:15   #4
prk
Junior Member

Nemam v planu hrat jinou bojovku nez SFIV, snad jen kdyby vysel guilty gear na PS3 tak bych ho hral.
Je fajn ze v Praze je par (to doslova par mimochodem) lidi, se kterymi si muzu zahrat SF irl a dekuji jim za vsechny hry co jsme spolu zatim hrali.
Snad jen by to chtelo ziskat vice lidi pro SFIV, ale kde je sehnat, kdyz "Dyt to vypada hnusne"/"Dyt porad delate to stejny dokola!"/"Dyt je to uplna py%$@ina!"
prk is offline   Reply With Quote
Old 08.03.2010, 13:23   #5
CartmanSK
Junior Member

prk : bud rad aj za tych par ludi . Ja nemam v okoli "NIKOHO" , som odkazany len na online ,
CartmanSK is offline   Reply With Quote
Old 08.03.2010, 13:44   #6
VR-Fist
Administrator

VR-Fist's Avatar

Send a message via MSN to VR-Fist

@prk
Pristi tyden budu ready a chtel bych si dat seriozne "first to 5" (klidne na kameru), at je nejaky vzruso. Jsi pro?

Jsem totalne nadseny, kolik lidi hraje na sticku a ze pro SF4 se to stava v CR standardem.
Old 08.03.2010, 15:29   #7
JakSeRodi
Member

JakSeRodi's Avatar

Send a message via ICQ to JakSeRodi

Se SFIV jsem doposud ještě nepřišel do osobního styku. Tekken mi naprosto vyhovuje. Kdyby mi náhodou přišel SFIV do rukou nevylučuji, že bych ho začal také hrát, ale jelikož hrát dvě bojovky najednou, alespoň solidně, není žádný med, určité bych zůstal u osvědčeného Tekkena.
Old 08.03.2010, 19:39   #8
headhot
Senior Member

Send a message via ICQ to headhot Send a message via Skype™ to headhot

no u me jakekoliv snahy hrat hardcore bojovky skoncili,neni motivace ani chut. Nejhorsi na tom je, ze musim uznat,ze SF4 valcuje uplne naproste tekken, tekken je absolutne nevyvazeny (lama vs profik random win, sf4 profik only win), strasne pomaly a dlouhy juggly. Paradoxem u me,ale zustava to,ze na adviku se budu ucastnit pouze tekken turnaje a to hlavne, ze bych byl bez sance oproti ssf4 hracum. Obdobi pred letnim turnajem se budu snazit jako vzdy navstivit vetsinu hracu,abych nasbiral cenne zkusenosti. V minulosti jsem toto delal v ramci TTT a bohate se mi to vratilo na turnajich
Old 08.03.2010, 21:23   #9
solid__snake
Senior Member

solid__snake's Avatar

Pro mě zůstává jedničkou BlazBlue. I kdyby to na světě nehrál nikdo, já se toho nevzdám. Snad se to rozjede teď, když to má konečně vyjít v Evropě.

Bohužel moc lidí to asi stejně nebude hrát, takže na české scéně se kromě BB hodlám věnovat hlavně Tekkenu. SF4 mě zklamal na celé čáře a i když si SSF4 nejspíš kupovat budu, rozhodně se o něj nebudu zajímat do nějaké větší míry.

headhot: Co to meleš? Vždycky jsem říkal že s Tekkenem je lehké začít, ale těžké ho vymasterovat. U SF to je naopak. Profík vyhraje jak v Tekkenu, tak ve SF. Jen v Tekkenu je těžší se tím profíkem stát. Nebo si myslíš že třeba Slepse porazí nějaký random buttonmasher?

"I am the white void. I am the cold steel. I am the just sword. With blade in hand shall I reap the sins of this world and cleanse it in the fires of destruction. I am Hakumen. The end has come!"

Last edited by solid__snake; 08.03.2010 at 21:28.
solid__snake is offline   Reply With Quote
Old 08.03.2010, 21:32   #10
udenina_xsnake
Junior Member

hravam SF4 a tekken5..ako kazdemu moze hra sadnut inac...
napriklad niekdo je viac na tie take ako keby sekavejsie tak SF4 niekdo je zas prisnejsi a vychutnava si tu atmosferu na to je tekken6..mam obe...a nebudem pisat ktora sa mi pacia viac..lebo obe hry sa mi pacia tak isto
udenina_xsnake is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules